Päevakulise Hea Tava

Päevakuorienteerumise kandvaks jõuks on aus mäng ning maaomanike, kohalike elanike, korraldajate, osalejate jne vastastikune sõbralik lugupidamine!

Päevakuline stardib ühele rajale ühe korra, mitte ei tee ebaõnnestunud esimeste punktide läbimise järel kordusstarti. Eksimused kuuluvad orienteerumisülesande lahendamise juurde. Võimalike vigade lõputus hulgas peitub orienteerumise võlu. Vigade parandamise võimalus avaneb juba järgmisel neljapäeval.

Päevakuline ei huika üle metsa: "PUNKT ON SIIN!!!" vaid jätab igale osalejale alles võimaluse ise punktide läbimisega hakkama saada.

Päevakuline on päevakul alati kellelgi külas ja sestap' käitub ta kuis külalisele kohane: ei sisene õuealadesse, ei trambi lillepeenrais, ei roni üle plankude, ei jookse kartuli- ega viljapõldudes, ei jäta endast parklasse maha tühja taarat ega legendipabereid.

Päevakulise võimalik võistlus kaaspäevakulistega toimub ausa mängu ja sõbraliku konkurentsiga mõõduvõtuna.

Päevakuline austab korraldajate vaeva: pargib sinna kuhu palutakse, vajadusel tasub parklatasu, jõuab starti ja püüab jõuda finišisse juhendis ette nähtud ajaraamis.

Laste ja esmatulijate aitamine on iga päevakulise seisuslik kohus.